Bila i-Citra Masuk : Tarikh pembayaran i-Citra KWSP tahun 2021

0

Bila i-Citra masuk : Bayaran i-Citra KWSP akan dibuat bermula 2 Ogos 2021 secara berperingkat. Kumpulan Simpanan Wang Pekerja telahpun memaklumkan bahawa pembayaran i-Citra akan dibuat pada 2 Ogos 2021 secara berperingkat.

Pembayaran ke dalam akaun bank pemohon akan mengambil masa 1-3 hari bekerja mengikut bank masing-masing.

Bagi mendapatkan status bayaran terkini melalui i-Akaun (Ahli) anda boleh menghubungi talian 03-8922-4848 jika mempunyai sebarang pertanyaan mengenai i-Sinar dan i-Citra.

Baca juga : Cara Mohon i-Citra KWSP

Bagi mereka yang sudah mengemukakan permohonan, anda boleh membuat semakan status permohonan i-Citra bmelalui laman rasmi mereka disini

bila i-citra masuk

Bila i-Citra KWSP masuk ?

Pengkreditan terus ke dalam akaun bermula 2 Ogos 2021 secara berperingkat mengikut bank masing-masing dan tergantung juga pada cuti umum Sabtu dan Ahad.

Berapakah Amaun yang dapat?

Amaun ditentukan oleh pihak KWSP setelah mengambil kira jumlah baki terkini di dalam akaun semasa. Meskipun begitu pihak KWSP akan menggunakan akaun 1 sekiranya akaun 2 tidak mencukupi

Bagaimana kaedah pembayaran?

Pembayaran akan dibuat secara berperingkat setiap bulan mengikut jumlah yang telah diluluskan oleh pihak KWSP. Untuk jadual pembayaran akan kami kemaskini dari masa ke semasa.

Sekiranya anda memohon pengeluaran i-Citra sebanyak RM5000, pihak KWSP akan membayar RM1000 setiap bulan selama 5 bulan berturut-turut.

Kemaskini tarikh pembayaran i Citra KWSP mulai 2 Ogos 2021

Menurut Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) pembayaran pertama i Citra adalah bermula pada bulan Ogos secara berperingkat.

Berikut kami sediakan jadual pembayaran jangkaan dari setiap bank di Malaysia dimana pembayaran i-Citra bermula 2 Ogos 2021

Jadual di atas adalah jangkaan pendaratan duit yang akan dikeditkan ke dalam akaun bank anda masing-masing setelah 2-3 hari bekerja selepas 2 Ogos 2021.

Kredit Jadual : Info Central

Leave A Reply

Your email address will not be published.