Lokasi Tukar Duit Syiling Di Kuala Lumpur

0

Lokasi tukar duit syiling di Kuala Lumpur. Bagi pengumpul duit syiling, terdapat banyak mesin tukar duit syiling yang terdapat di setiap negeri di Malaysia meskipun tidak ramai yang mengetahuinya.

Antara cara menabung yang paling mudah adalah dengan menabung duit syiling bukan? Itu sudah tentu kerana duit syiling begitu mudah disimpan dan nilainya juga tidaklah terlalu berat atau tinggi nilainyta untuk disimpan secara konsisten.

Dalam artikel ini kami akan infokan dimana lokasi yang patut anda pergi untuk menukar wang syiling anda di sekitar Kuala Lumpur

Coin Deposit Machine (CoDM)

Pernahkan anda mendengar tentang Coin Deposit Machine ini? Ianya adalah satu mesin seperti Cash Deposit Machine namun ianya khas untuk mendepositkan duit syiling sahaja. Untuk menggunakan CoDM ini anda perlu ke kaunter bank/atau premis bank yang menyediakannya. Melalui mesin ini anda boleh mendeposit duit syiling anda terus ke dalam akaun bank anda.

Baca juga : Pengeluaran Khas KWSP 2.0 kali terakhir

Lokasi Tukar Duit Syiling di CoDM

CIMB
Sentul Raya
Taman Maluri
Wisma Koponas
Desa Jaya
Taman Mutiara Cheras
Pandan Indah

Maybank
Jalan Tun Perak, KL Main
Jalan Tengku Abdul Rahman
D’Wangsa Klsc Wangsa Maju, Wangsa Maju

Bank Islam
Medan MARA

AmBank
Berjaya Times Square, Kuala Lumpur
Taman Kepong, Kuala Lumpur

Affin Bank
Jalan Genting Klang, Setapak,
Jalan Raja Chulan

Citibank
Jalan Ampang, Kuala Lumpur

Public Bank
Jalan 14/48A Sentul Raya off Jalan Sentul
Jalan Tun HS Lee

Bank Muamalat
Taman Melawati
Bank Muamalat
Taman Melawati, Kuala Lumpur

OCBC
Alam Damai, Cheras Kuala Lumpur

RHB Bank
Bangsar
Jalan Tun Razak
Mid Valley, Kuala Lumpur

HSBC Bank
Leboh Ampang
Jalan Sultan Ismail

Berikut kami sampaikan artiken ini untuk anda yang sedang mencari dimana lokasi untuk mendepositkan duit syiling yang telah anda kumpul selama bertahun-tahun kepada wang kertas yang boleh anda keluarkan dari akaun bank simpanan anda sendiri. Mudah kan? Jika anda merasakan artikel ini bermanfaat sila kongsi pada kawan-kawan serta saudara yang lain.

Jom follow Telegram kami untuk dapat pelbagai lagi info menarik lagi terkini hanya dihujung jari https://t.me/+T44ILcC_F6tIM2M1

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.